Rom - denna fantastiska stad

Hej pa er alla!
Nu har vi intagit ITALIEN. Forsta gangen for Hannas del, andra for Emelie.

I forrgar hade vi en akta aka-tag-dag. Man vanjer sig fort vid att hoppa av och pa tag, sova med frammande (killar, i nastan alla fall) manniskor, sova med oronproppar, leva pa frukt (funkar dock inte alltid...), sta ut med bade fotsvett och oangenama dofter fran avloppen etc. Hanna har aven blivit hart angripen av de sydeuropeiska myggorna vars myggbett kliar annu mer an de nordiska!
Det passade bra att se landskapen fara forbi medan man satt under tak - det osregnade namligen hela denna dag. Vi lamnade Nice pa morgonen och via nagra stopp kom vi till Pisa pa kvallen. Dar var vi dock en anings  for ivriga och rakade hoppa av taget for tidigt. Vi hamnade mitt ute i ingenstans...whoops! Nar vi rattat till detta kunde vi konstatera att det lutande tornet inte lag brevid tagstationen som vi hoppats. Istallet blir vart minne av Pisa en naringsrik middag fran Mc Donalds. Som alla tagluffare stalldes vi infor ett litet dilemma: stanna, aka, ta vagen vart? Vi chansade och hoppade pa ett kvallstag till Rom, dit vi anlande vid midnatt. Tur i oturen hittade vi ett hotell pa en kvart. Aven om det egentligen var for dyrt (tre stjarnor) sa var det battre an att bli ranade och valdtagna forsta kvallen i Rom.
Morgonen efter gav vi oss in mot centrum. Pa Roms stora tagstation var vi lite vilse, varpa en man fangade upp oss direkt. Han tog oss med till ett boende innan vi ens hann varken fundera eller protestera. Det visade sig vara helt okej, och snubben ville inte ens ha nat for den lilla visningen. Vi installerade oss i sovsalen och gav oss direkt ut i ett paraplytatt Rom. Forsta anhalt blev Vatikanen och Petersplatsen. Trots vadret var vi inte direkt ensamma dar...Visste ni forresten att Vatikanen har sin egen flagga, sin egen tidning, egna frimarken och egen radiokanal? Detta fick vi veta tack vare ett inkop av en eminent guidebok over Rom.
Pa kvallen hangde vi med vara nya rumskompisar ut for att dricka ol och kolla pa champions leage. Danske Lasse och tyske Claas var trevliga prickar.
Idag hade regnmolnen skingrat sig, och vi kunde dumpa regnjacka och paraply pa rummet. Istallet bjod fanatstiska Rom pa bla himmel och solsken. Vi promerade till Colosseum, som ligger runt hornet ifran dar vi bor. Maktig kansla! Over 2000 ar gammalt, och har overlevt bade jordbavningar och varldskrig.
Vi har aven strovat forbi Forum Romanum, Piazza Venezia och Fontana di Trevi. Rom ar fantastiskt, en historisk sevardhet eller magnifik byggnad i varje horn. Sen att man inte forstar ett dyft av italienskan far gora det samma!

Hanna o Emelie


Kommentarer
Postat av: Lina

Hej tjejer! Låter som ni har det bra! :) Måste säga att jag är lite avis på er, Rom är en av mina favoritstäder, den är så härlig! :D Ni måste till Pizza Navona, tror att det heter så... Ta hand om er och gör inget dumt ;P Puss

2009-04-30 @ 10:31:26
Postat av: Tommy Österberg

Hej töisar !

Colosseum är mäktigt ! Var tvungen att titta på mina egna tågluffarkort från 1981 på bla Rom.Minns själv problemen att hoppa av vid fel station och jobbigheter att hitta boende sent på kvällen. Här hemma har vi soligt och torrt. Det är inte säkert att alla eldar i kväll får tändas pga eldfaran. Mamma och jag skall i alla fall till Vamlingbo som vanligt. Vår fotbollspremiär slöt tyvär med 0-1 förlust inför en publik på 120 personer på Hansavallen. Nya tag på lördag, vi är idag drygt 30 spelare i truppen och det kommer nya på varje träning.

Ha det bra Hälsar Hannas pappa

2009-04-30 @ 12:23:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0