Budapest, dag 2

Hej hej!

Ikvall ar vi helt slut efter en dag i poolen och solen. Det kanns dock lite val tragiskt att ga och lagga sig straxt efter sju en fredagkvall i partystaden Budapest, sa vi bloggar lite istallet. Vi har aven bytt boende till ett narliggande hostel, som ar lika shysst som det forra. Att ha tillgang till kok (dar varenda liten gaffel ar fran ikea!) ar guld vart.

Idag har vi varit pa Szechenyibadet, Europas storsta termalbad med 15 varma pooler. Det var en kul upplevelse, bara byggnaden ar ett kapitel for sig. Vi kom dit redan strax efter elva och stannade till sent pa eftermiddagen. Mest hangde vi ute vid utomhuspoolerna dar vi aven jobbade pa solbrannan, som vid det har laget ar ganska fin. Vi har bada den sk "golfbrannan" efter att ha gatt tre veckor i laga ankelsockor. Vita fotter och bruna ben!


Hjarnorna jobbar pa hogvarv med att rakna om valutan i mataffaren, eftersom Budapest har forint och inte euro. Man far en smarre chock nar det star 200 spann for en liter mjolk...men 1000 forint ar 4 euro, alltsa ca 45 sek. Som vi namnde tidigare sa ar alla skyltar och texter helt obegripliga (utom broccoli som av nan anledning heter likadant) men folk ar ganska bra pa engelska anda. I alla fall de yngre.

Emelie & Hanna

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej tjejer!

Kul att ni besökt samma thermalbad som jag gjorde i Budapest för några år sedan. Jag tyckte också att Budapest var en fantastisk stad. Det låter som om ni har bra flyt med det mesta. Ta väl vara på er månad och utnyttja varenda dag. Ni kommer aldrig att ångra er.Hälsningar Mamma Gunnel

2009-05-09 @ 14:09:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0