Budapest, dag 3

Halla halla dar hemma!

Nu har vi redan kommit till var tredje dag i Budapest. Tiden gar uppenbarligen fort nar man har roligt. Budapest ar verkligen en intressant stad pa manga satt.
Efter en frukost pa hostelet (hostelet staller fram en massa grejer till frukost, och sa tar man vad man vill ha i lite fritids- anda). Dock ar det knappt nat Emelie kan ata, och det Hanna kan ata ar minst sagt kaloririkt...) gav vi oss ut i ett halvmulet Budapest.

Vi besokte Sankt Stefansbasilisken, som ska vara Europas storsta kyrka (vi var dock lite tveksamma till detta pastaende). Den var dock STOR och valdigt vacker innuti. Den innehaller aven ett kapell med Stefans mumifierade hogra hand fran 1038. Det ni! Den var ratt frasch med tanke pa aldern anda.
Sen promenerade vi over bron till buda-sidan som ska vara lite mer gammeldags och genuin. Vi tyckte att det var ratt mysigt. De starka tagluffarbenen tog oss annu en gang upp till en utsiktsplats. Kyrkor fanns i varenda horn, stora som sma. Mathiaskyrkan var under renovering, men Fiskarbastionen var ganska haftig. Som ni hor ar vi verkligen megaturister under dessa dar da vi vill se alla stora sevardheter!

Pa eftermiddagen lag solen pa, och det var stekhett. Vi flanerade langs med "Fashion Street", som var en gagata med bade turistaffarer och kladaffarer. Vi varmde upp lite infor morgondagens tur till shoppingcentret "Westend City Center" med 400 butiker. Vi ska nog bli mer an nojda.

Ikvall ska vi ga ut med en tjej fran Stavanger som vi delar rum med. Vi har lyxat lite, kopt den dyraste rosevinsflaskan i mataffaren - den kostade ca 30 sek. Sa nu far vi definitivt leva pa vatten och riskakor den sista tiden...skamt a sido.

Hanna o Emelie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0