Florens!

Hej vanner,
Nu har vi tillbringat nagra dagar i harliga Italien. Vadret ar vaxlande, liksom platserna vi besoker.

Hoppas att ni alla hade en trevlig valborg! Vi hade varken majbrasa eller sanger, men istallet gjorde vi en egen italiensk picnic med bla en tallrik med tomat, mozzarella och basilika. Det var ratt hyffsat det ocksa :)

Forsta maj var det dags for oss att leta nytt boende i Rom, eftersom hotellet/hostelet var fullt. Efter manga om och men (och formaningar om att det var hopplost att bo i Rom over helgen utan reservation eftersom italienarna sjalva tar upp all plats da) hamnade vi tillslut hos nagra afrikaner som hyrde ut ett rum. Inte direkt ett sant stalle som ar med i guidebockerna. Fanns knappt en adress till placet. Sista kvallen i Rom at vi ute pa en italiensk restaurang (risotto & pizza) och sen hade vi tankt softa pa rummet. Tankte vi. Istallet fick vi leta fram mopp och skurhink eftersom vi upptackte en liten lacka i badrummet vilket resulterade i en liten flod i korridoren och in till vart rum. Trevlans. Eller inte. Agaren till placet var pa vift och vi var ensamna, sa vi fick stada upp vattenlackan sjalva. Tur man ar lite skillad.
Det slutade ratt bra anda, med egen dessert pa rummet. Choklad i banan - i micron. Gick alldeles utmarkt.

Igar (lordag) anlande vi till Florens. Det var HETT nar vi gick av taget, och med drygt 10 kg vaska behover man inte promenera manga meter innan man ar helt slut. Tur att vi hade bokat ett hostel fran Rom. Hostelet "Santa Monaca" var rymligt och bra. Var sovsal var full, 18 pers. Under dagen utforskade vi Florens med alla dess sevardheter, broar och det vackra toscanska landskapet. Vi besteg ett mindre berg (okej da, kulle, men i alla fall!) mitt i hettan och det var JOBBIGT. Fin utsikt blev modan for besvaret. Sen borjade det regna saklart. Tajming.
Kvallen tillbringade vi med vara nyfunna vanner James fran Kanada och Matt fran USA pa en bar. Barhang har blivit var grej!

Idag har vi fortsatt att njuta av Florens. Vi gick bland annat pa en jattemysig marknad med alla italienska specialiteter; pasta, olivolja, parmesanost, annan ost, vin m,m m,m.
Kvallsmaten lagade vi till i hostelets kok, risotto pa pase! Gott - och enkelt. Dessutom billigt. Kan inte bli sa mycket battre for oss tagluffare. Kan tillaggas att vi foljer budgeten ratt bra, ligger till och med straxt under, trots nagra fallor i Rom. Vad sags som en halv liter yoghurt for 30 spann, fyra bananer for 45 spann och en hotellnatt for 800 spann...

Imorrn tar vi oss vidare till Venedig via en massa krangliga tagbyten. Sen blir det val gondolakande - och mer italiensk glass saklart.

Ha det sa bra!
Hanna och Emelie

Kommentarer
Postat av: Thomas Olofsson

Hej Töisar!

Det låter tryggt att ni nästan kan fixa en vattenläcka det är ju sånt man måste kunna göra när man bor på vandrarhem.Det skulle förvåna mej mycket om ni inte sitter med varsin kille i en gondol i Venedig.Ha en fortsatt trevlig resa med med nya upptåg och spännande möten hälsn pappa Thomas.

2009-05-03 @ 22:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0