Prag, dag 2

Hej!

Tjeckiska ar inte heller ett speciellt latt sprak, speciellt inte uttalet...sa vi vet inte hur man sager `hej` annu. Sorry.

Daremot vet vi numera en hel del om Prag & Tjeckien och dess historia! Jisses, Sveriges bleka och halvtrista historia ar ganska beige i jamforelse. Anledningen till att vi ar nyblivna Prag- experter ar for att vi gick en 3 timmars `Free Tour` idag. Konceptet ar ganska simpelt, ` Sandmans New Europe` tycker helt enkelt att det ska vara gratis att upptacka och lara sig mer om Europas fantastiska stader. Helt ratt tycker vi!
Hostelen promotar dessa turer ratt mycket, sa istallet for 40+are (som man mer forknippar guidade turer med) ligger medelaldern runt typ 22- 25. Vi hade tva pensionarer med  var grupp. De kande sig nog lite malplacerade. Annars var det ungdomar. Drygt halften var fran Usa och Kanada.
Man far reda pa intressanta grejer om sevardheterna varvat med roliga anekdoter och tips pa klubbar och partystallen =) Var amerikanska guide George var cool! Han pratade superfort och hela tiden med varldens inlevelse och entusiasm - trots att det var hans andra tur for dan! Vi sag tex varldens kanske mest overskattade turistattraktion, The Astronomical Clock. Manga vackra gamla byggnader och spiror, stan kallas ju `The city of a thousand spires`.

Thats about it!

Hanna & Emelie

Kommentarer
Postat av: Thomas Olofsson

Hej Töisar!

Fick ett sms ifrån emelie som efterlyser kommentarer

på bloggen.Man blir ju lite avis på er som får se och vara med om så mycket.Ni hade ju två pensionärer i er grupp var dom typ 40+ eller.Har aldrig varit i prag men det verkar vara en fin stad.

Men jag har varit i berlin som jag hoppas att ni åker till,där finns fortfarande en bit av berlinmuren kvar som ju började rivas ett år som är bekant för er båda.Passa på njuta och upplev så mycket ni bara kan.

Kramar pappa Thomas

2009-05-13 @ 22:41:38
Postat av: Nicolina

Härligt brudar att ni inte bara partar och lever lyxliv utan också intresserar er för historia och allt sånt viktigt:) Hoppas ni njuter järnet och att tjeckerna tar bra hand om er! Och by the way, är det bara jag eller känns det inte som att amerikanare och kanadensare är öVERALLT?!?!

2009-05-14 @ 13:40:43
URL: http://nicolinaaliceteresia.blogg.se/
Postat av: Kerstin Österberg

Hej på er!

Helt i min stil - att lära lite om de platser man besöker! Har hört att Prag ska vara en fin stad, den finns med på min önskelista. Börjar shoppingsuget - billiga ställen - passa på!

Själv är jag tillbaka på terassen och tittar på mina påskliljor, det funkade inte att jobba.

Ha det!

Kerstin

2009-05-14 @ 19:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0